NAILS LOUNGE STUDIO NOVI SAD

manikir i nadogradnja noktiju Novi Sad

Nadogradnja na tipsama

 

U prevodu sa Engleskog “tip” znači kraj.A uz pomoć tipsi koje se lepe na kraj prirodnog nokta dobijamo određenu dužinu vestačkog pokrića (akril ili gel).

Tipse su se pojavile u industiji lepote negde sredinom 70-ih godina prošlog veka. Prve tipse su bile tvrde i debele(izrađivali se ručno),bile jako skupe i kratko trajale (od 6 do 8 meseci). Savremene tipse napravljene su od specijalne plastike koja ne šteti zdravlju coveka a pravi se od akrilinitril-butadien-stirol za koji se ne traži sertifikat ni u jednoj državi sveta. Svaki proizvodjač pokušava da napravi najbolje tipse. Najprofesionalnije su tipse koje su tanke, koje se ne lome, mekane(za lakše turpijanje) i individualne(svako ima drugačije nokte, kod nekog su rastućeg oblika, drugi su pljosnati ili odgriženi a treći imaju velike bočne ivice i za svakog treba odabrati odgovarajuće tipse).

Mit: Neki misle da ako je tipsa debela onda će nokti  duže trajati,

Istina: Prirodni nokti moraju držati težinu tipse i težinu materijala(gel ili akril) koji pri velikom sloju veštačkog materijala  dobijaju izgled “lopate” i u tom slučaju  nokti  nisu ženstveni, elegantni  niti  lepi . Veštački nokti u zavisnosti od vrste nadogradnje moraju izgledati kao prirodni.

drupal hit counter

 

Dobrodosli

Nove slike

Novi video

2020 views - 6 comments
2258 views - 0 comments
3317 views - 0 comments

Upcoming Events

Dodaj na Facebook

Share on Facebook

Lajkujte moju stranicu

Chekiraj se na Foursquare

Twitter Updates

Nasa Facebook stranica

Recent Forum Posts

Recent Blog Entries

Music


This text will be replaced by the flash music player.